Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

SLHD denkt mee: PlanetProof-week!

9 oktober 2019

Op de speelplaats wordt de elektrische bakfiets van ECOLiving gespot. Peter Clerckx vertelt ondertussen aan de tweedes hoe hij zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maakt door afval te recycleren en voedselverlies tegen te gaan. Een paar dagen eerder keek de tweede graad naar het klimaatbetoog van Nic Balthazar in de klasuren en op vrijdag bespreekt de derde graad een documentaire van Pano.

Deze week zetten we onze planeet extra in de kijker: op de schermen van de vervangingen krijgen we een aantal duurzame klimaattips gepresenteerd, een aantal enthousiaste vrijwilligers verkopen ecogadgets in de PlanetProofPopUp, Scolarest past haar menu aan, in de wetenschapslessen krijgen leerlingen wat info over het hoe en het waarom …

We hopen dat door de verschillende acties, losse babbels en activiteiten het onderwerp ook thuis tijdens het ontbijt aangesneden wordt en bron is voor discussie. Op onze school willen we de leerlingen, leerkrachten én ouders informeren en sensibiliseren. Het klimaat én de biodiversiteit zijn immers een zaak van levensbelang voor de wereld van vandaag en de mensen van morgen. Correcte en genuanceerde informatie leert ons dat we ons handelen dringend moeten aanpassen … Niet enkel tijdens deze PlanetProof-week maar elke dag opnieuw!