Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

Rode Neuzen

28 oktober 2019

Dit jaar staat Rode Neuzen Dag in het teken van de scholen en SLHD doet mee!

Na de vakantie zullen we op school veel lekkers verkopen. We doen dit in de speeltijden en tijdens de middagpauze. Iedereen die graag één of meerdere zakje koekjes wenst te kopen, kan dit via zijn kind doorgeven. Eén zakje kost 3,5 euro, voor drie zakjes betaalt u 10 euro. Op het oudercontact van vrijdag 8 november (jaar 1, 2 en 3) kunt u het lekkers ook bij ons verkrijgen.

Sponsoren kan ook op het rekeningnummer BE57 4767 0619 3135. Gelieve de vermelding ‘Rode neuzen actie’ toe te voegen. (let wel: dit is niet om koekjes te kopen).

Ons project werd officieel goedgekeurd door de Rode Neuzen Dag organisatie. Wij maken deel uit van hun doelpubliek en daarom gaan de centjes die u ons geeft volledig naar onze school. We maken bovendien kans op een extra budget uit het Rode Neuzen Fonds. Het geld gaat met andere woorden rechtstreeks naar uw zoon of dochter hier op school.

Het is de bedoeling om het welbevinden van onze leerlingen op SLHD te verbeteren. We vonden het belangrijk om naar hun wensen te luisteren. We bevroegen dan ook onze leerlingen om te horen wat zij graag willen veranderen op school.

Twee projecten werden op basis van deze bevraging weerhouden: 

  • We gaan het lokaal van onze leerlingbegeleiders opfleuren! We zijn ervan overtuigd dat we met beperkte middelen al een heel groot verschil kunnen maken. Als je in deze ruimte bent als leerling dan moet je je daar goed voelen. Bovendien willen we die ruimte ook openstellen op momenten dat er geen leerlingbegeleiding aan de gang is. Iedere leerling die even een time-out nodig heeft kan daar dan terecht. Er zal mogelijkheid tot meditatie, muziek en stilte zijn. Ook door andere leerkrachten kan die ruimte gebruikt worden om bijvoorbeeld gesprekken met leerlingen te voeren. We hopen hierdoor aan de vraag van onze leerlingen tegemoet te komen.
  • Onze leerlingen gaven aan dat de speelplaats van de bovenbouw best wel wat vrolijker mag zijn. Ze willen plekken waar ze beschut tegen regen en wind kunnen praten met elkaar. Ze willen zich buiten wat meer thuis voelen. Deze nood willen we invullen door de muur onder het afdak (tussen kluisjes en blok drie) te voorzien van een lange bank waar leerlingen gezellig bij elkaar kunnen zitten. De muur zelf willen we cachet geven door een grote muurschildering aan te brengen! Zo schilderen we achter de bank een bushokje, of een boom, een schommel, een zetel in een living, cinemastoeltjes... Het wordt een leuke setting voor een fijne babbel! We hopen hiermee hun welbevinden tussen de lessen door te verhogen en hun thuisgevoel hier nog te verbeteren.

 Ons Rode Neuzen team, dat bestaat uit leerlingen van verschillende jaren en richtingen, ziet dit alvast helemaal zitten. Alvast bedankt bij voorbaat voor uw steun aan onze acties, aan onze school!