Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

Rode Neuzen

7 juni 2020

Een paar maanden geleden, het lijkt vandaag een eeuwigheid geleden, had een groepje enthousiaste leerlingen een geniaal idee en wat is leuker dan leerlingen die uit de startblokken schieten en samen een initiatief laten groeien. 

Onze school is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en er oog is voor elke leerling. Het is eigenlijk een tweede thuis. Je bent er vaak en brengt veel tijd met anderen door: een persoonlijk verhaal, een lach, een traan, een schouderklopje, groots plezier en het krijgen van boeiende lessen. Enkele leerlingen wilden nog een duwtje bij geven, want de opbrengst van de rodeneuzenactie mocht gebruikt worden om de school nog aangenamer en warmer te maken. Al snel werd er door de leerlingen beslist dat de speelplaats van de tweede en derde graad opgefleurd zou worden. Het is de plek waar leerlingen tijdens hun SLHD-carrière vaak vertoeven, gezellig in het zonnetje of dicht bij elkaar tijdens de koude wintermaanden. Het hele rodeneuzenteam had een plan en kreeg daarbij de steun van heel veel leerlingen die koekjes verkochten. De een ging van deur tot deur, terwijl de ander elke speeltijd, als trouwe klant, een zakje koekjes kwam kopen. De hele school deed mee. TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK! 

Onze twee getalenteerde PO- leerkrachten gingen aan de slag en bedachten een creatief project. Danny zette de hobbelige muur klaar en zelfs corona hield ons niet tegen. Mondmaskertjes op en schilderen maar. Het resultaat is een prachtig geschilderde muur. Daarop staan verschillende ontmoetingsplaatsen voorgesteld. Vanaf nu kunnen alle leerlingen even in de open lucht tot rust komen op de bankjes bij een bushalte, in een woonkamer, in een park of museum. Het wordt een echte ontmoetingsplek waar nieuwe gesprekken tot stand komen, leerlingen hun hart kunnen luchten of gewoon gezellig even bekomen. 

De schilderwerken zijn af, het meubilair is besteld. We kijken er zo naar uit om het eindresultaat aan iedereen voor te stellen en er een feestelijk gebeuren van te maken. We willen zo graag dat de rodeneuzenmuur officieel een deel van de school wordt. We mikken op september, maar ondertussen kunt u al even genieten van deze foto's, de huidige stand van zaken. 

Fotoalbum

Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN
Rode Neuzen
OPEN