Berichtenarchief

Schooljaar 2020 - 2021

Uitruilers verzamelden € 4600

2 oktober 2020

Vrijdag 2 oktober kwamen Veronica Booysen en Greet Verstraete, beiden Poperingenaars, naar onze school om de leerlingen van de 23ste Zuid-Afrika-uitwisseling te bedanken voor hun financiële steun aan één van de ontwikkelingsprojecten van VEVOZA. Beide vrouwen zetten zich actief in voor deze non-profitorganisatie met werk-en ontwikkelingsprojecten in landelijke gebieden in Zuid-Afrika. Eén van die projecten is het oprichten van een arbeidsbureau en een opleidingscentrum in het arme dorp Calvinia in het noordwesten van Zuid-Afrika. Van oktober 2019 tot maart 2020 verzamelen de uitwisselingsleerlingen maar liefst 4600 euro via allerlei activiteiten. Zo organiseerden ze gezamenlijk een spaghettiavond en verkochten Zuid-Afrikaanse wijnen. Die wijnen gingen ook vlotjes over de toog op het kerstconcert van mevr. Bodes koor, waar onze leerlingen de receptie mochten verzorgen. Daarnaast zetten de leerlingen ook verschillende individuele acties op poten. Er werd gebabysit en allerlei lekkernijen verkocht; van zelfgebakken koekjes op het oudercontact tot heerlijke vegan brownies en zakjes snoep voor Valentijn. Onze uitruilers bespaarden zich werkelijk geen enkele moeite om aan dit mooie eindbedrag te komen.

De helft van de opbrengst gaat naar Vevoza en de andere helft gaat naar het Mohau Centre in Atheridgeville, Pretoria. Het Mohau Centre is een tehuis voor weeskinderen dat via het uitwisselingsproject al meer dan 15 jaar financieel wordt gesteund. Veronica Booysen dankte de leerlingen en beloofde dat het geld goed zal worden besteed. Ook vanuit het Mohau Centre kwamen dankwoorden van hoofdmanager Esther Jaca. Het geld wordt wellicht gebruikt voor het opkalefateren van het speelplein.

Jammer genoeg kon de 23ste uitwisseling met Hoërskool Waterkloof, Pretoria, niet doorgaan door de coronacrisis en konden de leerlingen dus geen bezoek brengen aan het Mohau Centre. Dit kwam hard aan bij de leerlingen en de begeleiders Els Bode en Sigrid Drabs die een droom in rook zagen opgaan. Moge het een troost zijn dat ze door hun inzet mensen in Zuid-Afrika die het veel minder goed hebben, blij hebben gemaakt. Nog eens een dikke proficiat voor jullie inspanningen.

Camille Vandenbusssche, Janne Vandenberghe, Eline Ryde, Emma Vandenbussche, Hayley De Wilde, Noah Maertens, Rosalie Lampo, Famke Berghman, Emma Coulier, Vic Vansteelant, Yarne Ballegeer, Lorenz Claeys, Louise Van den Braembussche, Tijs De Laere, Ellen Castermans, Sigrid Drabs, Els Bode, Filip Debergh