Berichtenarchief

Schooljaar 2020 - 2021

Electric Life in Concertgebouw Brugge (6HWE)

30 april 2021

Op donderdag 22 april zou de concertzaal van het Concertgebouw Brugge tot in de nok vol zitten met leerlingen, ware het niet dat corona daar een stokje voor stak. Tot onze grote verbazing vernamen we in de paasvakantie dat er één klasgroep geselecteerd was om de voorstelling van Electric Life bij te wonen en dat waren de elf leerlingen van het zesde jaar humane wetenschappen van Sint-Leo Hemelsdaele, hoera! 

"Electric Life is een eenmalig en uniek project waarbij negen jonge dansers denderen door Stavinsky’s ‘Petrouchka’. Een samenwerking met het Leuvense theaterhuis fABULEUS en Brussels Philharmonic. Choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom nemen Stravinsky’s klassieke meesterwerk  als inspiratiebron voor een nieuwe danscreatie. Ze zetten dit project op samen met jongeren die uit diverse audities werden geselecteerd. Niet de oorspronkelijke enscenering uit 1911 is het vertrekpunt, maar wel een nieuwe en dynamische lezing van deze opzwepende muziek." (www.concertgebouw.be)

"Al vanaf de eerste minuut werd het stereotype beeld van dansvoorstellingen doorbroken. De sprookjesachtige en kleurrijke kledij bracht ons onmiddellijk in een surrealistische wereld. De klassieke muziek -die wij vaak genoeg inruilen voor popmuziek- werd eens op een andere manier naar voor gebracht, wat voor ons een eyeopener was. Na een mooie voorstelling kwam de kers op de taart: de dansers en choreografen gingen met ons in dialoog, een unieke ervaring. De eerste culturele uitstap "na" corona stelde niet teleur!"
Janne Vandenberghe

"Deze voorstelling mogen meemaken was een echte eer en heel welkom in deze harde coronatijden!"
Aaron Verhoeven

"De voorstelling was heel vernieuwend. Na het stuk was ik een beetje van mijn sokken geblazen. Heel chic hoe er met geluid en beweging gespeeld werd. Elk moment prikkelde je zintuigen."
Eline Ryde

"Een complex maar aangenaam brouwsel van zachte subtiele en bijna sprookjesachtige fragmenten en agressieve, chaotische techno geïnspireerde kronkelingen met Petrouchka als bindmiddel en rode draad. Deze voorstelling komt het best tot zijn recht als je je uiterste best doet haar niet te begrijpen."
Rens Verleye

"De dansvoorstelling was een streling voor het oog."
Rune Allary