Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

Sportdag 6des

28 september 2019

Ondanks de aanwezigheid van leerkrachten met nauwe banden met de hemel waren de weergoden ons niet gunstig gezind... Dan zijn er 2 opties: klagen of niet klagen. Onze leerlingen kozen duidelijk voor het tweede en zorgden mede hierdoor voor een fantastische dag!

Op het terrein van Polderwindeke werden er 4 activiteiten aangeboden: avonturentocht, suppen, paintball en een tandemmountainbikerit. Uit elke activiteit kunnen we wel iets meenemen.

Al snel bleek dat sommige dingen eenvoudiger zijn alleen. Tandemfietsen op een singletrack, het is niet iedereen gegeven en gewoon ook moeilijk. De aanmoedigingen aan elkaar, het niet willen opgeven, de vreugde bij het gewoon rechtop blijven ... Hartverwarmend!

Suppen, waar het concept is om droog te blijven. Tja, hoe doe je dat te midden van een vijver in de regen? Maar er werd stevig gepeddeld en op die manier misschien hier en daar een druppel vermeden ...

Een avonturentocht, waar modder en fysica hand in hand gaan om bepaalde hindernissen net wat uitdagender te maken. En wat is er nu plezierig aan het zwieren over een beek zonder in het water te vallen?

Wrijvingskracht, zwaartekracht ... Het kwam allemaal aan bod, maar steeds met de glimlach!

Paintball, waar het plezier nog groter wordt als je quasi niets meer ziet door het vizier van je helm ... Ach, dan zit iedereen toch in hetzelfde team.

Achteraf kregen we van de organisatie een dikke proficiat voor de positieve ingesteldheid van onze leerlingen, wat onze zesdes dik verdiend hebben. Er zat wat ruis op onze verbinding met de hemel, maar het maakte de dag misschien nog wat mooier! Bedankt aan de leerlingen en de collega's voor de vele leuke momenten!