Is dit bericht niet leesbaar? Klik dan hier.

Sint-Leo Hemelsdaele
Een nieuwe start
Nieuwsbrief van vrijdag 23 september 2016
Woord vooraf

September! Vrolijkheid want je ziet elkaar terug, er is van alles te vertellen. Weemoed, afscheid van vakantie, van luieren, pokemons, reizen en van de zomer. We schilderden sommige klassen, er kwam nieuwe verlichting op de speelplaats en in een aantal klassen, het nieuwe toiletgebouw is quasi af. In het internaat Hemelsdaele worden 10 kamers vernieuwd, het gaat vooruit. Ook daar zijn we blij mee. Maar het mooiste blijft toch het welkom aan de  nieuwe leerlingen van het eerste jaar. Met 100 zijn ze! En ze waren toen nog wat nerveus en stil. Gelukkig zijn ze nu wat opgewarmd en lopen ze in "hun gebouw" aan de Carmersstraat niet verloren. Hun meters en peters en ook de klastitularis zijn voor hen hun eerste toeverlaat. Nu we allemaal goed opgewarmd zijn, kan iedereen er flink tegenaan. En voor wie een beetje moe is? Straks is er voor de leerlingen een lekker lang weekend... om nog even te kunnen dromen van een volgende vakantie?

Blijf up-to-date
 
De eerste schooldag De eerste schooldag
1 september 2016

Op donderdag 1 september mochten we 100 eerstes welkom heten en lieten we hen meteen met mekaar, de school en hun peter of meter uit het 5de of 6de jaar kennismaken aan de hand van een kennismakingsspel. Het was een fijne start van een hopelijk even fijn schooljaar!

Lees meer

Jaarthema pastoraal Jaarthema pastoraal
7 september 2016

Zoals elk jaar, werken we vanuit de pastorale ploeg ook dit jaar weer met een jaarthema voor onze school. We kozen voor Keihardt. Je leest het goed, met DT, eigenlijk een T in de D. We gaan keihard voor ons doel en geven ons ook dit jaar weer voor de volle 100% op school, maar we vergeten daarbij de ander niet, we stellen het goede als doel. De leerlingen konden op ons startmoment reeds kennismaken met ons jaarthema en dit wordt verder verdiept in de startviering en andere activiteiten die volgen!

Lees meer

Sport & Spel Sport & Spel
12 september 2016

De eerste "spel- en sport" op vrijdagmiddag 9 september was een succes! Vele eerstejaars vonden de weg naar de tuin om er badminton te spelen, "jeu de boulle" en nog zoveel meer. Ze kijken al uit naar volgende week vrijdag!

Lees meer

Dissectie oog Dissectie oog
14 september 2016

Wetenschap is een activiteit! Dat mochten de leerlingen van 3 wetenschappen ondervinden tijdens de dissectie van het (varkens)oog. Zelf, met je eigen ogen, de diverse delen van het oog ontdekken. Gewapend met pincet en een scherpe schaar de lens uithalen en zien wat de functie ervan is.
Boeiend!

Lees meer

Startviering eerstes Startviering eerstes
15 september 2016

Vandaag vierden de eerstes samen met hun klassenleraars de start van het nieuwe jaar in het thema Keihard/t. Het werd een sfeervol samen-zijn met zinvolle teksten, mooie muziek en zelfs talent van eigen bodem. De stemmige viering werd afgesloten met een vrolijke samenzang: Samen sterk!

Lees meer

Voorbereiding toelatingsproef/ijkingstoets Voorbereiding toelatingsproef/ijkingstoets
15 september 2016

Op maandag 12 september kregen de leerlingen die van plan zijn deel te nemen aan de toelatingsproef/ijkingstoets van 2017, een presentatie over wat onze school hieromtrent aanbiedt. Meer dan 30 leerlingen uit verschillende richtingen gingen in op de uitnodiging en schreven zich nadien ook in.

Lees meer

Top Team Spel Top Team Spel
19 september 2016

Op vrijdag 16 september kregen alle leerlingen van de derde graad een boeiende economische voormiddag aangeboden. Ze speelden een razend interessant bedrijfsspel, uitgewerkt door Top Team. De deelnemers aan een Top Team bedrijfsspel worden in groepen verdeeld en elke groep leidt een eigen onderneming. Elk lid van de groep is verantwoordelijk voor een eigen vakgebied en voor de communicatie met de andere directieleden. 

Lees meer

Bezoek aan de bibliotheek Bezoek aan de bibliotheek
21 september 2016

Op donderdag 22 september gingen we met een eerste lichting eerstejaars op bibliotheekbezoek in De Biekorf.

Lees meer

Biotoopstudie vierde jaar Biotoopstudie vierde jaar
21 september 2016

Op woensdag 21 september was er de Biotoopstudie voor de leerlingen 4 Wetenschappen in het Natuurcentrum en het uitgestrekte domein Beisbroek te Sint Andries Brugge.

Lees meer

Evaluatiedag... wat is dat?

Op 30 september tekenen alle leraren present voor een evaluatiedag. Op deze portretterende klassenraden wordt relevante informatie van het vorige schooljaar (eventueel aangevuld met informatie van de vorige school) doorgegeven aan de begeleidende klassenraad van het nieuwe schooljaar. Welke informatie is er over de leerling op school? Bij de directie, de vroegere leerkrachten, het CLB? Zijn er signalen in de klas (slechte schoolresultaten, nooit in orde, pestprobleem)? Wie volgt de leerling op (de klastitularis, een vertrouwensleerkracht, de leerlingenbegeleiding)?  Op deze manier leert de leraar zijn leerlingen goed kennen en kan het team eventueel doelgericht op zoek gaan naar ondersteunende mogelijkheden.

Nieuws uit het internaat

Met 170 internen trokken we op woensdag 7 september naar Zeebrugge. De internen maakten er gretig gebruik van het sportstrand maar vonden ook de nodige verkoeling in de zee. Het was een ideale middag voor klein en groot om elkaar beter te leren kennen.

Zee 

Kalender
  
vrijdag 23 september Spreker prof. Deconinck (KUL) : energie
woensdag 28 september Onze Zuid-Afrikaanse uitwisselingsstudenten komen aan
donderdag 29 september Bezoek Crèche en/of RVT
3HWE
Vanaf 9u30 tot 12u15
Bezoek bibliotheek
1LATb en 1MODb
Vanaf 10u10 tot 12u15
Schaken
Vanaf 12u25 tot 13u15
vrijdag 30 september Evaluatatiedag
Vrije dag voor de leerlingen
maandag 3 oktober Facultatieve vrije dag
Vrije dag
woensdag 5 oktober Dag van de Leerkracht
donderdag 6 oktober Week van de Fair Trade
t/m 12 oktober
Bezoek bibliotheek
1STEMa en 1STEMb
Vanaf 10u10 tot 12u15
vrijdag 7 oktober Info Zuid-Afrika
Vanaf 10u28 tot 11u18
maandag 10 oktober Vertrek van onze Zuid-Afrikaanse uitwisselingsstudenten
Voor alle leerlingen van de school
dinsdag 11 oktober Biotoopstudie -excursie 2
4 WETa en 4 WETb
Vanaf 13u22 tot 17u00
woensdag 12 oktober Wereldwinkelontbijt (Fair Trade)
Voor alle leerlingen van de school
Vanaf 7u45 tot 8u28
donderdag 13 oktober Pasdag 1ste tot en met 6de jaar
Schaken
Vanaf 12u25 tot 13u15
vrijdag 14 oktober Pasdag 6de jaar
maandag 17 oktober Proefwerken 1ste jaar (WI / LA)
donderdag 20 oktober Proefwerken 1ste jaar (NE)
vrijdag 21 oktober Lezing L.Meys (atheïsme, vrijzinnigheid, humanisme)
Vanaf 10u28 tot 12u11
woensdag 26 oktober Medisch onderzoek 1STEMa
Vanaf 8u15 tot 12u11
donderdag 27 oktober Bezoek federale parlement
6hwe
Schaken
Vanaf 12u25 tot 13u15
vrijdag 28 oktober Oudercontact
1ste 2de 3de jaar
Vanaf 16u30
Info studiekeuze CLB
Vanaf 11u21 tot 12u11
maandag 31 oktober Herfstvakantie
Tot en met 6 november

Sint-Leo Hemelsdaele
Secundaire school

Potterierei 11
8000 Brugge
secundair@slhd.be

Dit is een automatisch bericht. Gelieve hier niet op te antwoorden.
Indien u dit bericht per vergissing hebt ontvangen, gelieve ons hiervan te verwittigen en dit bericht alvast te verwijderen.

Vragen en reacties zijn welkom op pr.secundair@slhd.be.