Is dit bericht niet leesbaar? Klik dan hier.

Sint-Leo Hemelsdaele
PlanetProof klimaatweek 2 – 6 oktober
Nieuwsbrief van vrijdag 29 september 2017
PlanetProof klimaatweek 2 – 6 oktober

Eén planeet! Daarmee moeten we het doen. Toch doen we alsof we meer dan één planeet hebben. Alsmaar meer mensen consumeren meer grondstoffen en energiebronnen, wat een alsmaar grotere afvalberg creëert. Het is daarom dringend tijd om wakker te worden! We moeten duurzamer omspringen met onze planeet zodat de toekomstige generaties niet in het gedrang komen, want ook zij hebben recht op één volwaardige planeet!

Als school willen wij niet langer passief langs de zijlijn staan. Met de PlanetProof-week willen wij zelf initiatieven nemen en iedereen die bij de school betrokken is, sensibiliseren, informeren en zelf actie laten ondernemen. Want samen kunnen we beter doen!

 

Mijnbouw in Brugge: goed voor het milieu?

Doe mee aan onze inzamelactie en breng tijdens onze PlanetProof-week uw afgedankte lampen en klein-elektro-afval naar de Energiebox. Deze actie is een samenwerking met Recupel en Stad Brugge.
Meer info op https://www.brugge.be/urban-mining-goed-voor-het-milieu.

Deze actie vindt plaats van 2 tot en met 6 oktober op de speelplaats van SLHD Secundair (Potterierei 11 of via de E. Zorghestraat - toegang tijdens de schooluren).

Energy talks

Praat mee tijdens onze lezingen over recycleren en hernieuwbare energie.

6 oktober, onthaal vanaf 18.00 uur, Potterierei 12, gratis toegang (parkeren mogelijk op de speelplaats via de E. Zorghestraat). Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via secundair@slhd.be.

 • 18.30 u. - 19.20 u. Douch jij al met warm water van de zon?
  Frank De Lannoit, energie projectmanager
  Haal jouw energie gratis uit de natuur. Alles wat je moet weten over zonnepanelen en de zonneboiler.
 • 19.30 u. - 20.20 u. Mijnbouw in Brugge: goed voor het milieu?
  Claude Detremmerie, projectmanager van Recupel, de Belgische vzw die instaat voor de inzameling en recyclage, komt uitleggen hoe en waarom hij Brugge ziet als potentiële voortrekker in de ‘stadsmijnbouw’.
 • 20.30 u. Minister Crevits, viceminister-president en Vlaams minister van Onderwijs
 • 20.50 u. Schepen Annys, schepen van Energie, Onderwijs en Gezondheid
 • Receptie

LED’s save the Planet

Om onze CO2-uitstoot te reduceren zijn we op school gestart met een ‘relighting’plan. Op termijn willen we alle klassieke verlichting vervangen door ledverlichting. Om dit te bekostigen richtten we vorig schooljaar een energiefonds op.

Wenst u ook een lager energieverbruik? U kan vanaf 6 september tot en met 6 oktober intekenen op een groepsaankoop ledverlichting. U kan ons aanbod vinden op www.zuiderled.be (via scholenledactie). Het staat u vrij om ook andere ledlampen te kopen die geen deel uitmaken van onze actie. Bovendien geniet u met de code 'hemel15' van 15% korting. De bestelde goederen worden binnen de 3 weken na afsluiting van de actie geleverd. Bij vragen over deze actie kan u bellen naar het gratis nummer 0800 62 969.

Sint-Leo Hemelsdaele
Secundaire school

Potterierei 11
8000 Brugge
secundair@slhd.be

Dit is een automatisch bericht. Gelieve hier niet op te antwoorden.
Indien u dit bericht per vergissing hebt ontvangen, gelieve ons hiervan te verwittigen en dit bericht alvast te verwijderen.

Vragen en reacties zijn welkom op pr.secundair@slhd.be.