Is dit bericht niet leesbaar? Klik dan hier.

Sint-Leo Hemelsdaele
De laatste loodjes
Nieuwsbrief van donderdag 25 juni 2020
Woord vooraf

De voorbije maanden waren heftig, voor leerlingen, voor personeel. Dit is het minst wat je ervan kan zeggen. We sluiten stilaan het jaar af. Momenteel lopen de proefwerken, volgende week eindigen we op 1 juli met een oudercontact, op school of op afstand. 

Nieuwe leerlingen staan klaar om een nieuw schooljaar aan te vatten. Hoe het zal lopen is nog koffiedik kijken, maar starten zullen we. Ondertussen voorzien we voor zij die nog moeten inschrijven een veilige omgeving. We ontvangen hen gespreid, individueel en met de nodige ontsmetting en een mondmasker. Er was dit jaar geen open dag in april. Daarom ontvangen we hen graag elke dag, ook op zaterdag 27/6 en 4/7. Fijn als u dit als ambassadeur van onze school ook even laat weten aan familie en kennissen! Men maakt best een afspraak voor school en/of internaat. 

Blijf up-to-date
 
Rode Neuzen Rode Neuzen
7 juni 2020

Een paar maanden geleden had een groepje enthousiaste leerlingen een geniaal idee en wat is leuker dan leerlingen die uit de startblokken schieten en samen een initiatief laten groeien. 

Lees meer

Eindproefwerken Eindproefwerken
22 juni 2020

Vandaag gingen de leerlingen van jaar 4, 5 en 6 aan de slag voor hun eindproefwerken.

Lees meer

Eindproefwerken 1ste graad Eindproefwerken 1ste graad
24 juni 2020

Ook de leerlingen eerste graad leggen een aantal proefwerken af. Daarmee bewijzen ze dat ze klaar zijn voor het 2de jaar en 2de graad. 

Lees meer

Nieuws uit het internaat

Veel nieuws kunnen we niet brengen in deze editie van de Nieuwsbrief. Het internaat bleef open in Coronatijd maar er was geen vraag naar internaat bij de leerlingen van het secundair. De vestiging Hemelsdaele bleef wel open en daar werden na de paasvakantie de kinderen van de lagere school opgevangen. De opvoedsters en opvoeders van het secundair gingen samen werken met de collega’s en met de internen van de lagere school. Dit was voor iedereen verrassend verrijkend en leerzaam.

Maar, de laatste volle week van juni is het tij gekeerd. Tijdens de proefwerkweek van 22 juni zijn de vestigingen Sint-Leo en Huys ten Nazarette open voor alle internen die op internaat willen studeren tijdens de proefwerkweek. Het doet iedereen wat vreemd maar toch ook vertrouwd aan. Zowel internen als opvoeders zijn blij om terug in het gewonere circuit van studeren en werken te vallen. Iedereen heeft veel te vertellen en op de vraag of ze het internaat gemist hebben is het antwoord echt wel ‘JA’! Vooral de vrienden werden gemist, de grote kamer soms ook, de regelmaat, de fratsen van de oudere jaars,…

Er zijn momenteel op beide vestigingen kleinere groepjes internen aanwezig. We kunnen op elke vestiging 1 leefbubbel maken, zonder sociale afstand of mondmasker. De huiselijke sfeer is daarmee gegarandeerd. De internen worden stiekem wat verwend met lekker fruit, smakelijk eten, een dagindeling die zij samen met de opvoeders in elkaar staken, een avondwandeling in de stad na de studie, een ijsje, en, elk heeft in deze periode eigen sanitair,… kortom, ze zijn thuis op internaat. En de opvoeders en beheerders zijn blij om terug leven in huis te hebben na de lange coronastilte. Nu maar duimen voor goede punten en een gewone start in september.

Instagram #SLHDsecundair

Instagram is het sociale medium om leuke foto's mee te delen, daarom publiceren wij regelmatig een top 3 van sfeervolle, prachtige of zotte foto's die de tag #SLHDsecundair dragen. Wil je jouw foto dus in onze nieuwsbrief zien verschijnen, gebruik dan zeker #SLHDsecundair.
Je kunt het Intagramprofiel van de school uiteraard ook gewoon volgen.Kalender
  
vrijdag 26 juni Terugkomdag 3de jaars
Vanaf 8u30 tot 12u00
Indienen boeken studieshop
Vanaf 9u30 tot 15u30
Indienen boeken studieshop
Vanaf 9u30 tot 15u30
dinsdag 30 juni Proclamatie 6de jaar
Vanaf 16u00 tot 21u00
(timing en concept onder voorbehoud) Er zijn drie proclamaties na elkaar per klas.
woensdag 1 juli Oudercontact, op uitnodiging
Vanaf 9u00 tot 14u00
(concept en uurregeling in opmaak)

Sint-Leo Hemelsdaele
Secundaire school

Potterierei 11
8000 Brugge
secundair@slhd.be

Dit is een automatisch bericht. Gelieve hier niet op te antwoorden.
Indien u dit bericht per vergissing hebt ontvangen, gelieve ons hiervan te verwittigen en dit bericht alvast te verwijderen.

Vragen en reacties zijn welkom op pr.secundair@slhd.be.