Twee prijzen voor SLHD leerlingen

18 januari 2018

Collega Eve Taveirne kon onze school nog net op de valreep inschrijven voor de  creatieve schrijf- en fotowedstrijd van Brugge Plus. Het uitgangspunt van de wedstrijd was het bekende boek van Ransom Riggs: ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’.

Door een foto of een verhaal van maximaal 3000 woorden moesten de deelnemers een eigen peculiarity of bijzonderheid tot leven brengen.

Eerst werden onze vijfdejaars verwend met een werkwinkel fotografie in het kasteel Rooigem in Sint-Kruis. Een paar weken later mochten ze gaan samenzitten in de bibliotheek van Brugge met leerlingen van andere Brugse scholen die een verhaal hadden geschreven. De samenwerking verliep bijzonder gemoedelijk en respectvol. Lara Taveirne maakte de schrijvers wakker, moedigde ze aan en overgoot ze met literaire weetjes.

Op woensdag 17 januari was het zover. Drie prijzen werden uitgereikt: de prijs voor het beste verhaal, de prijs voor de beste foto en de prijs voor het duo dat beide talenten kon combineren.

Pauline Blerot uit 5 LWE kreeg de prijs voor de beste foto, het duo Brecht Roels uit 5 WWI8 en Brith D’Haenen kreeg de prijs voor het verhaal en de foto samen.

We wensen Pauline en Brecht van harte proficiat!

De werkjes zijn te bewonderen op de benedenverdieping van de bibliotheek in Brugge.