Inschrijven 1ste tot en met 6de jaar

Inschrijven voor het 1ste tot en met 6de leerjaar kan vanaf 15 mei 2024 door op onderstaande knop te klikken. U kan vooraf onze school bezoeken. Bel ons voor een afspraak: 050 44 59 33

Inschrijven

1ste leerjaar A

Hoe kan ik aanmelden?

Vanaf 26 maart 2024 (10u00) kan je jouw kind aanmelden voor 1A voor volgend schooljaar 2024-2025. Je vindt hiervoor een link op de website van de school. Doorloop alle stappen en klik op bevestigen. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer de aanmelding correct verlopen is.

Je kan aanmelden tot en met 19 april 2024 (20u00).

Het tijdstip waarop je jouw kind aanmeldt binnen de aanmeldingsperiode speelt geen rol voor de rangschikking. Het is wel aangeraden om voor meerdere scholen van voorkeur aan te melden, dit vergroot de kans op een toewijzing.

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben recht op een voorrang.

De computer verdeelt de plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Daarom gebeurt er eerst een trekking voor alle eerste schoolvoorkeuren van alle aangemelde leerlingen. De computer rangschikt de leerlingen in een willekeurige volgorde en wijst de plaatsen willekeurig toe.

Voor alle leerlingen die hun school van eerste voorkeur niet kregen, kijkt het systeem vervolgens naar de tweede schoolvoorkeur. Opnieuw wijst het systeem de plaatsen in een bij toeval bepaalde volgorde aan de leerlingen toe. We adviseren dan ook om meerdere voorkeur scholen op te geven bij de aanmelding van jouw kind.

Ten laatste op 13 mei 2024 ontvang je het resultaat van de toewijzing.

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

  • Jouw kind krijgt een toewijzing in de school van eerste voorkeur: Je mag inschrijven. De toewijzing verzekert je van een plaats tot en met 10 juni 2024. Ben je nog niet ingeschreven na 10 juni 2024 dan vervalt je toewijzing en volg je de gewone inschrijvingsprocedure van de school indien er nog capaciteit beschikbaar is. Bel ons voor een afspraak 050 44 59 33.
  • Jouw kind krijgt een toewijzing in een school van een tweede of derde of ... keuze: Je mag inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van onze school en eventuele andere scho(o)l(en) van hogere keuze.
  • Jouw kind krijgt in geen enkele school een toewijzing: Je zal een weigeringsdocument ontvangen met een plaats op de wachtlijst. Komt er een plaats vrij in onze school, dan contacteren wij de wachtlijst (tot en met 6 oktober 2024).

Ben je van mening dat de procedure niet correct is verlopen, dan kun je een klacht indienen via dit meldingsformulier.

Heb je nog vragen?

Bel (050 44 59 33) of mail (secundair@slhd.be) ons of laat uw gegevens achter op dit formulier, we nemen dan spoedig contact met u op.

Inschrijvingen internaat

Inschrijven voor het internaat kan op elk moment van het schooljaar. Neem contact op met de internaatsbeheerder (050 44 59 33 of internaten@slhd.be) of stel je vraag via dit formulier en we nemen spoedig contact met jullie op.

Lees meer