1ste leerjaar A

Hoe kan ik aanmelden?

Vanaf 27 maart 2023 (10u00) kan je jouw kind aanmelden voor 1A voor volgend schooljaar 2023-2024. Je vindt hiervoor een link op de website van de school. Doorloop alle stappen en klik op bevestigen. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer de aanmelding correct verlopen is.

Je kan aanmelden tot en met 21 april 2023 (20u00). Het tijdstip van de aanmelding speelt geen rol voor de rangschikking.

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld?

Broers, zussen en kinderen van personeel hebben recht op een voorrang. De overige vrije plaatsen verdelen we volgens schoolvoorkeur, gevolgd door toeval.

De computer verdeelt de plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Daarom gebeurt er eerst een trekking voor alle eerste schoolvoorkeuren van alle aangemelde leerlingen. De computer rangschikt de leerlingen in een willekeurige volgorde en wijst de plaatsen willekeurig toe.

Voor alle leerlingen die hun school van eerste voorkeur niet kregen, kijkt het systeem vervolgens naar de tweede schoolvoorkeur. Opnieuw wijst het systeem de plaatsen in een bij toeval bepaalde volgorde aan de leerlingen toe.

Ten laatste op 15 mei 2023 ontvang je het resultaat van de toewijzing.

Er zijn 3 resultaten mogelijk:

  • Je krijgt een toewijzing in de school van jouw voorkeur: Je mag inschrijven. De toewijzing verzekert je van een plaats tot en met 12 juni 2023. Ben je nog niet ingeschreven na 12 juni 2023 dan vervalt je toewijzing en volg je de gewone inschrijvingsprocedure van de school indien er nog capaciteit beschikbaar is. Bel ons voor een afspraak 050 44 59 33.
  • Je krijgt een toewijzing in een school van een lagere keuze: Je mag inschrijven in deze school en staat op de wachtlijst van onze school en eventuele andere scho(o)l(en) van hogere keuze.
  • Je hebt in geen enkele school een toewijzing: Je zal een weigeringsdocument ontvangen met een plaats op de wachtlijst. Komt er een plaats vrij in onze school, dan contacteren wij de wachtlijst (tot en met 6 oktober 2023).

Ben je van mening dat de procedure niet correct is verlopen, dan kun je een klacht indienen via dit meldingsformulier.

Heb je nog vragen?

Bel (050 44 59 33) of mail (secundair@slhd.be) ons of laat uw gegevens achter op dit formulier, we nemen dan spoedig contact met u op.

2de tot en met 6de jaar

Inschrijven voor het 2de tot en met 6de leerjaar kan na de paasvakantie. U kan vooraf onze school bezoeken. Bel ons voor een afspraak: 050 44 59 33

Inschrijvingen internaat

Inschrijven voor het internaat kan op elk moment van het schooljaar. Neem contact op met de internaatsbeheerder (050 44 59 33 of internaten@slhd.be) of stel je vraag via dit formulier en we nemen spoedig contact met jullie op.

Lees meer