SLHDski - Wintersportvakantie

20 februari 2018

Op vrijdag 9 februari vertrokken we met 36 leerlingen van de eerste graad en één leerling van de tweede graad naar Italië voor een wintersportvakantie in de Dolomieten. De Kronplatz, het skigebied waar we 6 dagen actief zouden zijn, behoort tot de modernste van Europa en is al jaren de thuisbasis voor de wintersportvakantie van SLHD.

Na een vlotte busrit kwamen we op zaterdagvoormiddag aan bij het familiepension ‘Zambelli’ te Kiens; daar werden we warm ontvangen door gastvrouw Sonja en haar gezin. Ondanks enkele 'busperikelen', geraakten we die morgen toch nog tijdig bij de skiverhuur om ons materiaal af te halen en na een lekker middagmaal maakten we nog een verkwikkende wandeling in de buurt van ons verblijf. 's Avonds kropen we allemaal doodmoe in ons bed om te dromen van de sportieve week die ons te wachten stond. De eerste echte skidag is voor de beginners altijd een zware opgave en dat was dit jaar niet anders: vele malen een eindje naar boven stappen en daarna enkele meters naar beneden glijden om te leren stoppen, 'ploegen' en bochtjes maken zonder al te vaak te vallen. Iedereen die ooit heeft leren skiën weet hoe zwaar dit is. Maar wie volhoudt, en onze 'beginnende' leerlingen deden dat zeker, kan vanaf dag twee ervaren hoe heerlijk het kan zijn om met de nodige controle een berghelling af te skiën. In de loop van de week stelden we met fierheid vast dat iedereen van onze 'beginners' in staat was om vlot een blauwe (en soms zelfs een rode) piste af te skiën.

Voor de gevorderde skiërs was het vanaf de eerste dag dolle pret: prachtige pistes, meestal een deugddoend zonnetje en heel veel kilometers skiën. Het was duidelijk dat in deze groepen heel wat skitalent aanwezig was.

Jammer genoeg is 'vallen' onlosmakelijk verbonden met een wintersportvakantie en ook op dat vlak was onze skireis geen uitzondering. Al op de eerste dag werd één van onze leerlingen aangeskied terwijl ze stond te wachten op de moni en daarbij bezeerde ze zich aan het hoofd. Om alle twijfels over de ernst van de kwetsuur weg te nemen, besliste de medische staf van het skigebied haar naar het ziekenhuis van Bolzano te laten brengen met … de helikopter. Gelukkig bleek er, na zeer grondig onderzoeken, niets ernstigs aan de hand te zijn; jammer genoeg mocht onze leerling, die alles trouwens met veel optimisme en vriendelijkheid doorstond, de rest van de week niet meer skiën.

In de loop van de week konden onze leerlingen niet alleen genieten van het skiën maar ook van heel leuke avondactiviteiten: quiz, rodelen, zwemmen, fuif en spelletjesavond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat iedereen 's avonds elke dag moe, maar tevreden het bed in 'kroop'.

Tot slot willen wij, de begeleiders van deze skireis, hier vermelden dat het een plezier was om met deze groep leerlingen op reis te zijn: beleefd, vriendelijk, stipt, behulpzaam en enthousiast zijn maar enkele van de kernwoorden die op hen van toepassing waren. We zijn trots dat zij deel uit maken van onze school.

Nu nog even uitrusten en dan kunnen we de volgende editie van onze skireis alweer beginnen voorbereiden.

De begeleiders: mevr. Maes, dhr. Delameillieure, dhr. J. Thierens