Berichtenarchief

Schooljaar 2021 - 2022

Toneel 'Kleine held' 2de graad

22 oktober 2021

Op donderdag 21 oktober hadden de leerlingen van het derde en het vierde jaar reden om tevreden te zijn: na een lange winter van ontevredenheid over corona veranderde het schooljaar in een glorieuze zon van cultuur, een toneelstuk van hoge kwaliteit: 'Kleine held' van gezelschap Ultima Thule.

De voorstelling samenvatten is niet eenvoudig: het was een heel poëtische tekst over een man die de weg letterlijk en figuurlijk kwijtraakt. Odd by name, odd by fame. Odd leert van zijn moeder de geluiden in de dingen te horen en hij heeft het supertalent om die geluiden om te zetten in betoverende muziek. Hij wordt een muziekgod die op tournee gaat door Engeland. De mensen aanbidden hem. Maar hij betaalt een grote prijs voor zijn succes als muzikant. Waar ging het toch fout?

De twee acteurs manipuleerden een prachtige pop van Odd, zongen, maakten geluiden, en gingen in duet met de twee muzikanten. De soundtrack, de lichteffecten en de hypnotiserende beelden maakten dit plaatje af. Ja: toneel is terug, van eigenlijk nooit wég geweest. Hoera!