Pasdag jaar 2

29 september 2023

Op de pasdag van de tweedes werken we rond het thema Diversiteit, anders zijn. We zijn allemaal verschillend, uniek en het is belangrijk dat we leren met deze verschillen om te gaan.

De dag begon met een gezellig en eerlijk ontbijt met de eigen klas. Zo kon iedereen nog wat wakker worden en waren de magen goed gevuld om aan de activiteiten te beginnen.
We bekeken samen de film Duizend maal sterker om aan de hand van de personages in de film een gesprek te hebben over de relaties binnen de eigen klasgroep. We willen goede klasgroepen vormen waar iedereen gerespecteerd wordt en zichzelf kan zijn.

In de workshop over autisme leerden we bij over hoe leerlingen met ASS (autisme spectrum stoornis) het schoolleven ervaren. We zijn ons nu meer bewust van de verschillen en weten dat deze geen obstakel hoeven te zijn voor waardevolle vriendschappen.

Ons inleven hoe het is om minder goed te horen deden we met behulp van koptelefoons en opdrachten. Duidelijke communicatie wordt zo een stuk uitdagender! De Vlaamse Gebarentaal hebben we ook al een  beetje onder de knie.

We leerden over de verschillende vormen van slechtziendheid. Met speciale brillen konden we ervaren hoe het is om minder goed te zien. We testten verschillende hulpmiddelen uit die slechtzienden gebruiken om het leven gemakkelijker te maken. Ook in deze workshop merkten we dat hulp van anderen een echte meerwaarde is.

Tussendoor was er ook nog tijd voor wat sport en beweging. Zo hadden de tweedes een gevarieerde en leerrijke dag.