Erasmus met jaar 3

27 oktober 2023

In oktober trokken we in het kader van ons Erasmus-project met een selectie enthousiaste derdejaars naar Halasztelek in Hongarije. We verbleven bij  gastgezinnen en werden zo volledig ondergedompeld in de Hongaarse cultuur, móka! 
De uitwisselingsweek stond volledig in het teken van ecologie en duurzaamheid. In onze Hongaarse partnerschool volgden we een workshop van het Jane Goodall-instituut en ontworpen we onze eigen duurzame tote bags, tote-ally cool! Daarnaast gingen we ook op een paar excursies. In de universiteit van Pannon kregen we een rondleiding op de faculteit ingenieurswetenschap en ontdekten we de nieuwste technologieën om afval te sorteren en recycleren. We bezochten ook een lavendelparfum-fabriek die inzet op lokale productie in Tihany.  Een bezoek aan Budapest mocht natuurlijk ook niet ontbreken! Naast de vele highlights van de stad, zagen we tijdens onze sustainable walking tour ook heel wat originele ecologische initiatieven. 
 
Zo keerden we vol inspiratie en goesting om onze eigen school ook wat ecologischer te maken terug naar België. In mei komen onze gastgezinnen naar Brugge voor de Europese week, we kijken al uit naar het weerzien!