Erasmus+ uitwisseling met Italië

19 februari 2024

In de week van 19 tot 23 februari stond de Erasmusuitwisseling met de Italiaanse school Liceo Cornaro in de noord Italiaanse stad Padua op het programma. 13 leerlingen van het derde jaar verbleven er een weekje in een gastgezin. In het kader van het project ‘Dare tot change’ werkten de leerlingen rond duurzame mobiliteit, spreekdurf en ook hun digitale tools werden op de proef gesteld.

Ze presenteerden er hun resultaten van de enquêtes rond duurzame mobiliteit bij jongeren en volwassenen in Vlaanderen. Ter plaatse werden de condities en noden van verschillende fietspaden in Padua onderzocht via observaties en interviews. Nadien hadden de studenten hun informatica skills en spreekdurf nodig om alle conclusies te presenteren. Via een zonovergoten wandeling en zoektocht langs talrijke muurschilderingen maakten ze kennis met de vele bezienswaardigheden in het mooie centrum van Padua. Tijdens een geleid bezoek aan de universiteit kregen ze onder andere het Anatomisch theater te zien, het eerste vaststaand podium ooit voor anatomische lessen. Tenslotte mocht ook een bezoekje aan de romantische stad Venetië met zijn vele kanalen en prachtige architectuur niet ontbreken.

Er werden warme vriendschappen gesmeed.  Het afscheid op de laatste dag viel zwaar. De leerlingen kijken al vol verwachting uit naar onze Europese week in mei wanneer hun Italiaanse uitwisselingspartners naar Brugge komen.