Top Team bedrijfssimulatiespel (Vierdes)

2 oktober 2017

Op een dinsdagochtend werden alle vierdes uitgenodigd in de eetzaal om deel te nemen aan het Top Team Bedrijfsspel dat werd georganiseerd door de leerkrachten economie. Wij, Ashley en Britt uit klas 4EC4, deden hier aan mee en zaten in het groepje van Lars (4EC5), Seppe(4LA5) en Rowan (4GLA5).

Een groepje bestond uit vier of vijf vierdes. Deze groepjes werden samengesteld aan de hand van een alfabetische rangschikking. Het eerste team bestond uit de eerste vier leerlingen uit deze rangschikking, groep twee bestond uit de vier leerlingen die daarop volgden en ga zo maar door. Dit zorgde ervoor dat alle richtingen verdeeld werden over de verschillende teams.

Persoonlijk vonden wij dat diegenen die geen economie studeren het nog redelijk goed deden, want ze konden net zoals ons het spel goed meespelen. Voor ons viel het spel ook goed mee, omdat we soms wisten wat er ons te wachten stond. Op andere momenten vonden we het even moeilijk, omdat we bepaalde stukken leerstof nog niet bestudeerd hadden tijdens de les.

Na het spel was er een receptie op de toiletblok waarbij iedereen een hapje en een drankje kreeg. Dat zorgde voor heel wat sfeer en gezelligheid! Het was ook eens leuk om het uitzicht te kunnen bewonderen van boven op de toiletblok.

Na de receptie ging iedereen terug naar de eetzaal. Terwijl wij wat konden drinken, waren de managers druk in de weer geweest met het uitrekenen van onze rapporten om zo het winnende team naar voren te kunnen roepen. Het winnende team was het groepje van Thomas (4EC4). Uiteraard was er een prijs aan verbonden, namelijk filmtickets. Mega tof!

Zo hebben wij, de vierdes onze voormiddag beleefd.

Ashley en Britt uit 4EC4