Kerstbezinning 2017: #HereIsTheLove

24 december 2017

We sloten het eerste trimester af met een kerstbezinning in de kapel. Het kerstverhaal werd verteld en in beeld gebracht.

Enkele leerlingen vertelden hoe ze de voorbije weken attent waren voor klasgenoten, voor mensen in hun naaste omgeving en voor organisaties en zo #HereIsTheLove een concrete invulling gaven. Zo namen er leerlingen en leraars deel aan de warmathon in Brugge. De leerlingen van de eerstegraadsschool en van de derde graad hielden een inzamelactie voor de transitmigranten in Zeebrugge die er door pastoor Maréchal geholpen worden. Ze schonken 26 dozen verzamelde voedselproducten. De leerlingen van het internaat verkochten confituur en hielden een carwash in het kader van de warmste week en verzamelden zo 650 euro. Ze schonken dat bedrag aan TEJO, een organisatie voor kinderen met psychische problemen. Bram van het zesde jaar bakte koekjes die hij ten voordele van meerdere goede doelen verkocht. De leerlingen van het vierde interviewden en bedankten mensen in hun dagelijkse omgeving, mensen die #HereIsTheLove in praktijk brengen. De leerlingen van het derde jaar maakten voor een klasgenoot een lekker lunchpakket.

Het leerlingenkoor onder leiding van mevrouw Bode zong enkele stemmige kerstliederen, een kwartet van leerlingen saxofonisten bracht feestelijke kerstmuziek.

We sloten af met een lekker stukje cake en chocolademelk. Elke aanwezige kreeg als aandenken een #HereIsTheLove-button.