Doedagen voor de leerlingen van het zesde leerjaar

9 februari 2018

In de vroege ochtend van 5 februari 2018 trotseerden de zesdeklassers van SLHD-basisscholen De Smalle, De Komme en De Lenaard samen met hun leerkrachten de kou om naar Sint-Leo Hemelsdaele secundaire school te fietsen. Bij aankomst konden ze zich verwarmen aan een warme chocomelk. De volgende dag kwamen de zesdejaars van SLHD-basisscholen Brugge Centrum en Brugge Sint-Pieters. Ook zij konden genieten van een warme kop chocolademelk.

Om 09:30 kregen de nieuwsgierige leerlingen de directeur te horen met wat info over de eerste graadsschool Sint-Leo Hemelsdaele.

Vanaf 10:00 kregen de popelende jongeren afwisselend een lesje Latijn, techniek, natuurwetenschappen en Engels. Een rondleiding op de school mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Over de middag hebben allen genoten van hun lunchpakket en een aangeboden Oxfam-fruitsapje. Na het korte verblijf in de "grote" eetzaal was het tijd voor wat ontspanning naar keuze. Dansen, sport, biljarten, pingpong en schaken werden met veel enthousiasme bedreven.

In de namiddag waren er nog drie lessen gepland. Deze werden onderbroken door een speeltijdpauze. De LEO-koeken vielen duidelijk in de smaak bij zowel de leerlingen als de leerkrachten. De kinderen konden zich uitleven op het voetbalveldje met een klasbal.

Na alle activiteiten en lessen was het tijd om gezamenlijk af te sluiten in de Aula.

De leerlingen konden de foto's van hun bezoek aan de secundaire school zien in een power-point in de Aula. Veel leerlingen willen op de Infoavond op 22 februari om 19:00 komen om ook hun ouders te laten kennis maken met de secundaire school en het lerarenteam. De meesten willen er ook graag bij zijn op het open weekend op vrijdag 20/4 of op zaterdag 21/4.

Goed gezind, na een leerrijke doedag, met SLHD-balpen en mini-bluetooth-box uit de les techniek, vertrekken o.a. onze toekomstige leerlingen om 15:30 terug naar hun basisschool. Nog een paar maanden bij juf of meester in de basisschool en daarna de overstap naar de secundaire school. Ze kunnen er zich toch al een beetje een beeld bij vormen na een geslaagde doedag.

Met dank aan alle medewerkers van de verschillende basisscholen en de secundaire school om deze organisatie voor onze leerlingen te realiseren.