Open dag

24 april 2018

Sinds 1 september heeft de eerste graad van Sint-Leo Hemelsdaele secundair zijn eigen stek in de gebouwen aan de Carmersstraat in Brugge. Hierdoor kon de open dag voornamelijk georganiseerd worden in de lokalen en op de speelplaats van de eerste graad. Info omtrent de mogelijke richtingen in de tweede en derde graad werd dan weer voorgesteld in het openleercentrum met ondersteuning van de modernste didactische middelen en apparatuur. De speelplaats van de bovenbouw fungeerde als parkeerplaats voor de bezoekers.

We werkten op deze nieuwe locatie een ander concept uit. Ook leerlingen vertelden enthousiast over hun school. We hielden onze open dag op zaterdag 21 april en startten al op vrijdagavond met een nocturne. De opkomst was groot en er werd vlot ingeschreven.

De ietwat zenuwachtige sfeer om alles op tijd klaar te zetten voor ‘het feest’ werd al snel overspoeld  door een golf van gezellige drukte. Nieuwsgierige leerlingen van heel wat verschillende basisscholen en hun ouder(s) kregen uitleg over de mogelijke richtingen waaruit ze een keuze moeten maken in het eerste jaar secundair onderwijs: klassieke studiën, STEM of moderne. Het internaat had zijn ‘bedje gespreid’ in de lerarenkamer van de eerste graad. Je zou zo op internaat willen. Vaklokalen werden opengesteld en sommige zelfs verhuisd: natuurwetenschappen, wetenschappelijk werk, chemie, aardrijkskunde en techniek. Een voorbeeldklas van een eerste jaar en de zorgklas mochten uiteraard niet ontbreken. Op de tweede verdieping van de eerste graad waren de ‘speelvogels’ (schaken en gezelschapsspellen) actief. De rondleiding sloot af met een overzicht van de vele extra activiteiten uitsluitend voor de leerlingen van de eerste graad en grotere, gemeenschappelijke happenings voor eerste- tot en met zesdejaars. Het koor zorgde voor aangename muzikale tussendoortjes. Iedereen kon, helemaal op zijn Belgisch, nog nakaarten bij een bakje friet met of zonder frikandel, of een heerlijke pannenkoek. De dorstige kon zich laven aan de buitenbar.

Directie, beheerders, leerkrachten, opvoeders, administratief personeel, leden van het oudercomité, poets-, werk- en keukenpersoneel én leerlingen verenigden hun krachten en dit resulteerde in een zeer geslaagd opendagweekend. We hebben veel nieuwe leerlingen mogen inschrijven en kunnen al bijna niet meer wachten om met deze jonge mensen aan de slag te gaan.

Een dikke dankjewel aan jullie allen!