Awayday - 4de jaar - Antwerpen

17 mei 2018

Donderdag 17 mei was het opnieuw zover: dé awayday! Dit jaar trokken alle vierdes opnieuw naar de bruisende stad Antwerpen. Daar stond hen een gevarieerd aanbod van activiteiten te wachten. Ook dit jaar stond de schooluitstap in het teken van andere culturen, migratie en kunst.
Tijdens de gegidste wandelingen werden de leerlingen ondergedompeld in o.a. de Joodse, Turkse en Chinese cultuur. We leerden bij over hun geloof, kledij, voeding enz. In het Middelheimmuseum konden de leerlingen, onder leiding van de heer Bernaert, genieten van de beeldentuin en de indrukwekkende collectie kunstwerken. Jammer genoeg kon het nieuwe, ophefmakende kunstwerk ‘Arc de Triomphe’ nog niet bezichtigd worden.
We verkenden niet enkel het centrum van Antwerpen, ook het hippe Eilandje stond op het menu. Daar bezochten we het museum The Red Star Line. In het museum konden we ervaren hoe het was voor migranten eind 19de - begin 20ste eeuw om de grote oversteek te maken naar Amerika, van de medische inspectie tot het aan boord gaan op de reusachtige schepen. Op het einde van de rondleiding konden de leerlingen zelfs opzoeken of ze een voorouder hebben die ooit aan boord is gegaan van een van de schepen van de RSL.
Een iets minder omvangrijke boot was die van Gert Verhulst aan het MAS. Helaas konden we geen glimp opvangen van James Cook, maar minstens even leuk was het bezoek aan het MAS zelf. Na een selfie te hebben genomen op het dak van dit architecturale pareltje, konden de leerlingen genieten van wat vrije tijd en het prachtige weer.
Het was opnieuw een zalige awayday, grotendeels dankzij de heer Ameel die verantwoordelijk was voor de organisatie. Een dikke merci!
Aentwaerpe, tot tenneuste kier!