Berichtenarchief

Schooljaar 2020 - 2021

Plak eens een leraar in een stickerboek

22 oktober 2020

We pakken dit schooljaar uit met een amusant nieuw initiatief. Onder de leerkrachten, opvoeders, directieleden en personeel circuleert nu een stickerboek. Je moet alle gezichten verzamelen.

“Elk schooljaar ontvangt Sint-Leo Hemelsdaele Secundair nieuwe leraars in de school. En dan kan het gebeuren dat leraars die nieuwe gezichten vriendelijk begroeten, maar dat ze niet dadelijk weten welk vak die nieuwe collega’s geven of wat hun voornaam is”, legt leerkracht Bart Bernaert uit. “Bovendien weten leraars ook van andere collega’s niet altijd in welke klassen die collega’s dit schooljaar welke vakken geven.” 

Daarom hebben de leraars van Sint-Leo Hemelsdaele dit jaar een spel opgezet om alle collega’s snel te leren kennen. Een spel met een stickerboek. Daarin passen foto’s van alle leraars, opvoeders, directieleden en mensen van het onderhoudspersoneel en de keuken. Alle personeelsleden kregen het stickerboek en tien stickers als startkapitaal. En voor de rest konden ze stickers verzamelen door op tijd te zijn met administratie, door de lokalen net te houden of door gewoon extra vriendelijk te zijn. En dat werkt: de verzamelkoorts is uitgebroken. En anders dan corona is deze koorts goed voor hilariteit, verzamelvreugde en een echte competitie. Want de eersten die hun collectie volledig hebben, krijgen chocolaatjes.

Zie ook: https://www.hln.be/brugge/plak-eens-een-leraar-in-een-stickerboek~af9679e8/