Berichtenarchief

Schooljaar 2022 - 2023

Jaarthema pastoraal

6 september 2022

Op de eerste schooldag stelde de pastorale werkgroep het jaarthema voor. Na enkele jaren met alternatieven mochten we dit jaar opnieuw gezamenlijk starten in de sportzaal, want school maken doe je samen.

We werken verder aan het jaarthema van vorig schooljaar: Ideaal

Onder een ideaal verstaan we een streefdoel dat eigenlijk vaak onbereikbaar lijkt, zoals een ideale school. Maar toch kan je daar elke dag, door de ideeën die je hebt, wie je bent en wat je doet, daar dichter naar toe werken.

Het logo, ontworpen door dhr. Panchabhikesan, toont heel mooi de boodschap die we willen meegeven.

- De lijnen herken je van de Uomo Universale, de mens die al zijn mogelijkheden ontwikkeld heeft, de ideale mens. Maar de tekening is nog niet klaar, de lijntjes zijn nog stippellijntjes, work in progress dus. Daarom dat we dit jaar verder gaan met hetzelfde thema.

- De inkt gaat over in potlood. Het verschil tussen wat definitief en aanpasbaar is. Een ideaal is een ruwe schets, nog niet helemaal af, een kans om verder te tekenen en kleur te geven, en te gommen mocht dat nodig zijn.

- In inkt staat het woord IDEA, een ideaal ontstaat altijd vanuit een idee en vele ideeën leiden tot een ideaal.

Kernwoorden dit jaar zijn samen en verantwoordelijkheid.

De ideale school is een school waar leerlingen samen met leerkrachten school maken en leuke dingen ondernemen.

De ideale school is een school waar je zin hebt om naar toe te gaan.

De ideale school is een school waar ook en misschien vooral buiten de lessen vanalles te doen is!

De ideale school waar leerlingen gelukkig zijn, is een school waar leerlingen voelen dat ze mogen verantwoordelijkheid dragen en voelen dat ze dat ook kunnen, samen met anderen.

ZIN IN!