Berichtenarchief

Schooljaar 2022 - 2023

Minecraft for Education

8 december 2022

De leerlingen van 6EWI en 6WWI6 ontwikkelden in Minecraft for Education een wereld waarin kinderen op een speelse wijze belangrijke lessen kunnen leren in het kader van de United Nations Sustainable Development Goals.

De leerlingen gingen aan de slag met de thema's armoede en honger. De spelers kunnen maar hun missie voltooien wanneer de dakloze inwoners van Povertyville opgespoord worden en niet alleen voedsel krijgen, maar ook een job aangeboden worden. Want enkel zo kan de cyclus van armoede doorbroken worden.

Deze proeftuin van vijf weken kaderde binnen de lessen Academic English en het Europese Erasmus+ nascholingsproject rond burgerzin en onderzoekend leren. De school stuurde de afgelopen twee jaar telkens twee leraars naar respectievelijk Engeland en Cyprus om zich daar te verdiepen in thema’s als opvoeden tot burgerschap, actieve werkvormen en gamification.

Op donderdag 8 december werd het prototype van deze omgeving voorgesteld aan Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de organisatie die de nascholing financierde.