Berichtenarchief

Schooljaar 2018 - 2019

Pasdag 5de jaar

11 oktober 2018

Het thema van de pasdag voor het vijfde jaar was ‘Anders zijn, mag het?’.

In de voormiddag kregen de leerlingen een pakkende getuigenis te horen van mevrouw Osteux; zij vertelde met heel veel overgave over haar kinderen die ‘Anders zijn’.

Na deze getuigenis kregen de leerlingen de film ‘Nell’ te zien; ook daarin werd duidelijk gemaakt dat mensen die anders zijn het niet altijd gemakkelijk hebben. Hoopgevend daarbij is dat er meestal ook personen zijn die het opnemen voor zij die het minder goed hebben.

Tussen de middag hadden de meeste klassen een middagmaal in hun eigen klaslokaal. Gezellig een croque-monsieur, een pannenkoek of een ander lekker gerechtje eten… Meer moest dat niet zijn.

Na de middag ging één klasgroep op bezoek bij de politie; daar kregen ze een interessante rondleiding waarin ze o.a. te horen kregen hoe de politiediensten omgaan met mensen die zich anders gedragen dan maatschappelijk gewenst is. De andere klasgroepen fietsten naar ‘Blindenzorg Licht en Liefde’ in Varsenare. Daar namen ze deel aan workshops die geleid werden door blinden en slechtzienden. In de workshops werden ze geconfronteerd met de obstakels waarmee mensen met een beperking te maken kunnen krijgen.

Onze leerlingen beaamden na deze dag nog meer dan ooit: ‘Anders zijn, JA het mag!’.

Alle klassen verdienen trouwens een pluim voor de respectvolle en beleefde manier waarop zij de hele pasdag beleefd hebben.