Berichtenarchief

Schooljaar 2018 - 2019

SLHD kleurt ‘Bleu Blanc Rouge’

3 juni 2019

Op donderdag 23 mei vond de FRANSE DAG plaats op SLHD. Een organisatie van de zesdejaars moderne talen.

In de loop van het schooljaar werden hieraan een aantal Franse lessen besteed. Er werd in de taal van Molière gebrainstormd en gediscussieerd over een aantrekkelijk en haalbaar concept. Daarna werd alles concreet uitgewerkt. De verantwoordelijkheden werden verdeeld, een promo-clip werd gemaakt. Het was boeiend om vast te stellen dat de leerlingen vergaten dat ze ‘in het Frans’ bezig waren. Ze gebruikten deze ‘vreemde taal’ even niet meer als ‘vreemde taal’, maar als natuurlijk communicatiemiddel. Wat kan je als leerkracht meer verwachten op zulke momenten?

En eindelijk was het zover: 23 mei.

Een stralende zon over de nog verlaten speelplaats. Op de achtergrond, de accordeonmuziek van ‘La valse à mille temps’ van Brel. De eerste leerlingen wandelen de school binnen. Ze hebben de promo-clip van de zesdejaars duidelijk begrepen en zijn ook gekleed in ‘bleu-blanc-rouge’. De speelplaats loopt stilaan vol. Wie wil, kan de Franse kleuren op de wangen gegrimeerd krijgen. Intussen is de Franse muziek al wat hipper geworden. Het is een kleurrijke bedoening … Het ziet er gezellig uit.

Om 10 u. worden de heerlijke croissants van kokkin Linda aangeboden. Ze verkopen als … zoete broodjes. Ze zijn heerlijk! Merci, Linda!

Wie wil, kan gratis deelnemen aan de Miss – Mister France verkiezing. Een foto in de openluchtstudio volstaat om kandidaat te zijn. Meer dan 180 foto’s werden er gemaakt!

Om 12 u. wordt een heerlijk Frans menu aangeboden in de salons (lees : de eetzaal) van SLHD. In de tuin is er intussen ook een mini ‘Tour de France’ aan de gang, voor wie een gepersonaliseerde ‘maillot jaune’ wil winnen.

Rond 12.45 u. begint het openlucht live concert, gebracht door een 8-tal leerlingen. Heerlijke ambiance! Het publiek zingt mee, luistert, applaudisseert.

Ook tijdens de namiddagpauze was de sfeer op school op en top Frans.

Het was een Franse dag! Het was een mooie dag! Het was een onvergetelijk mooie Franse dag!

Bedankt 6EMT-LMT-MWE voor jullie enthousiasme! Voor jullie inzet! Voor het resultaat! Jullie hebben het Frans en jullie zelf, leerlingen MODERNE TALEN, op de SLHD-kaart gezet! Jullie straalden, en dat was meer dan terecht!

Ook bedankt aan de ‘gastvedetten’ uit de andere klassen die optraden tijdens het concert. Chapeau!