Berichtenarchief

Schooljaar 2018 - 2019

Op uitwisseling met S.P.E.E.D. naar Padova, Italië

14 februari 2019

Het uitwisselingsproject S.P.E.E.D. voor de derdejaars draait nog steeds op volle toeren.

Zes derdejaars vertegenwoordigden onze school tijdens het S.P.E.E.D. congres in Padova, Italië. Het congres ging door op de technische school ITT Marconi en liep van woensdag 6 februari tot en met zondag 10 februari. Onze leerlingen bestudeerden het prototype van een laadpaal voor elektrische fietsen. Verder namen ze deel aan workshops design and technology, ze leerden over duurzaam ondernemen en over de Europese Unie. Uiteraard was er ook tijd voor ontmoeting en ontspanning.

"Bij onze aankomst in Venetië waren we onmiddellijk vrolijk door het zonnetje en de blauwe lucht. Eenmaal in Padova leerden we onze gastgezinnen kennen en mochten we de avond samen doorbrengen."
Sarah Mirza 3LA4

"Op donderdag gingen we  in de voormiddag naar school. Eerst moesten alle scholen zich voorstellen. De Italiaanse leerlingen legden uit hoe ze de laadpaal ontworpen hadden. Daarna hebben we 4 labo’s gedaan in ITT Marconi. In de namiddag wandelden we in Padova met een fotozoektocht naar de vele mooie gebouwen."
Aimée Pattyn 3GLA5

"We gingen ook naar het Provinciehuis van Padova. Daar leerden we wat meer over Europa. En we konden ook eens zien hoe zo’n zaal er vanbinnen uitzag."
Yana Spreutels 3EC5

“Op vrijdag mochten we een ring ontwerpen die uitgeprint werd op een 3D-printer. We gingen ook naar de ingenieursafdeling van de universiteit van Padova. Daar kregen we uitleg over e-bikes. Daarna hadden we vrije tijd in de stad. We aten een ijsje en gingen iets drinken, je kon babbelen met iedereen. En ’s avonds was er een fuif.”
Sien Boussemaere 3GLA5

“De avondactiviteiten samen met de andere nationaliteiten waren heel leuk.  Mijn vriendenkring is nu internationaal gegaan dankzij dit project. We gingen ook bowlen, ik werd tweede! En op zaterdagavond gingen we met iedereen pizza eten.”
Lea Van Parys 3WETc

“In Venetië hebben we veel gewandeld en plaatsen bezocht. Het was leuk om nieuwe mensen te leren kennen en eens weg te zijn van huis. Ik zou het 100% zeker opnieuw doen.”
Amélie Vandesompele 3EC4

Ons Erasmus+ project nadert haar hoogtepunt. Het echte exemplaar van de laadpaal op zonne-energie wordt nu door de Duitse school in Osterburken geproduceerd. De officiële installatie van de paal zal plaatsvinden eind mei 2019. Negen andere derdejaars zullen aanwezig zijn bij de feestelijke inhuldiging. Dit wordt meteen een mooie bekroning van ons tweejarig project S.P.E.E.D. : Sustainability, Power, Europe, Entrepreneurship and Development.

Logo S.P.E.E.D.