Berichtenarchief

Schooljaar 2018 - 2019

Inleefproject CW (6HWE)

14 maart 2019

In het kader van het vak cultuurwetenschappen gingen alle leerlingen van 6hwe naar een organisatie in Brugge die met cultuur te maken heeft. Daar gingen we vijf donderdagnamiddagen in januari en februari ervaring opdoen.

Ik ging naar het Stadsarchief, een wereld vol geschiedenis. In het begin was ik wat bang dat ik elke keer hetzelfde zou moeten doen, maar het beviel me echt! Elke keer was anders en ik heb de kans gekregen om met verschillende mensen samen te werken. Ik moest onder andere bevolkingsregisters overtypen en zoeken in oude boeken naar personen in verband met een erving, kortom een heel boeiend inleefproject!
Kiana Mussche, 6HWE

Ik ging naar de Openbare Hoofdbibliotheek van Brugge. Het was een leerrijke ervaring en ik heb veel nieuwe kennissen gemaakt. Ik kreeg de kans om oude middeleeuwse handschriften te zien en het grote magazijn te bezoeken waar de oudste boeken en handschriften bewaard worden. Dit vond ik enorm boeiend! Mijn taken waren onder andere boeken terug in de rekken zetten, affiches ontwerpen, boekenstandjes maken met mijn eigen boekenkeuze en gewoon meedraaien in de alledaagse routine van de bibliotheek. Dit zou ik zeker nog eens willen meemaken!
Julia Tyshko, 6HWE

Mijn organisatie was MOOOV, waar ik jongeren van onze leeftijd moest overtuigen om naar een filmfestival te gaan of een bepaalde film te bekijken. Bij deze organisatie moest ik heel creatief zijn en goede ideeën hebben. Omgaan met mensen was natuurlijk ook heel belangrijk. Het was een hele leuke ervaring voor onze toekomst, omdat we zelfstandig moesten zijn en zelf verantwoordelijkheid moesten nemen. Ik heb veel bijgeleerd en ik zal er ook hele mooie herinneringen aan overhouden.
Karol Straszak, 6HWE

Fotoalbum

Inleefproject CW (6HWE)
OPEN
Inleefproject CW (6HWE)
OPEN
Inleefproject CW (6HWE)
OPEN
Inleefproject CW (6HWE)
OPEN
Inleefproject CW (6HWE)
OPEN