Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

PlanetProof: het smaakt naar nootjes ... maar dan met pootjes!

2 oktober 2019

Het was drummen om een portie frietjes met sprietjes (lees: krekels) te pakken te krijgen. De echte durvers waagden zich aan gevriesdroogde sprinkhaan, al dan niet met chocoladedip. Er waren er ook die het op safe speelden en van de meel- en/of buffalowormcake proefden.

Deze kleine beestjes bevatten niet alleen veel eiwitten en calcium, voor de productie is er veel minder veevoer en minder drinkwater nodig. Ook produceren insecten voor 1kg vlees veel minder broeikasgas. Een duurzaam alternatief voor het traditionele vlees dus.

Vlees, minder vlees, geen vlees, kweekvlees, vlees uit korte keten of ander vlees? Het debat om ons voedingspatroon aan te passen is in ieder geval geopend. We zoeken naar alternatieven, discussiëren met veel animo ... Hopelijk zetten we zo met zijn allen een stapje dichter bij een ideale (en duurzame) wereld!

Een actie in het kader van de PlanetProofweek en G.U.E.S.S. (het nieuwe Europese Erasmus+-project)