Berichtenarchief

Schooljaar 2019 - 2020

Sint-Leo Hemelsdaele bovenbouw krijgt een nieuwe directeur

2 juli 2020

Vanaf volgend schooljaar staat Bruno Overbergh aan het roer van de secundaire aso‑school Sint-Leo Hemelsdaele aan de Potterierei 11 te Brugge. Directeur Katelijn Werbrouck gaat met pensioen. Bruno Overbergh ruilt zijn school RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk voor Brugge. Hij was er directeur van 2013 tot nu. Voorheen was hij er leraar Nederlands en Engels in de derde graad.

“Kansen zien en goede keuzes maken, doe je door met open geest vooruit en slim achteruit te kijken”, zegt Bruno. Als directeur wil hij verschillende rollen opnemen. Hij wordt manager, leider maar ook coach. Hij omschrijft zichzelf als een controlerende middenvelder, die lijnen uitzet om anderen te laten scoren. De nieuwe directeur komt dichter bij huis werken. Hij woont in Koolkerke en is er actief in de harmonie en springt als het moet bij tijdens activiteiten van het feestcomité. Als er tijd is, dan is sport en cultuur aan de orde.

Samen met de directeur van de eerste graad, Pascal Craeye, en de leraren bouwen ze de secundaire school verder uit tot een pareltje in de binnenstad van Brugge. Een school waar sterk onderwijs leidt tot een betere toekomst.